Wie ben ik

Mijn naam is Frieda De Saeger, geboren als middelste in een gezin met 3 kinderen. Hiermee kwam ik terecht in terecht in 2 familietakken, de ene van mijn moeder, de andere van mijn vader. In het gezin werd weinig gesproken en emoties kregen geen plaats. Ik leerde al snel dat ik me beter onzichtbaar maakte om geen extra spanningen te veroorzaken in het gezin. Het onderzoeken van de werking van mijn en vele andere  familiesystemen heeft me vele verklaringen en inzichten gegeven in de psyche van de mens en waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren.

Mijn professionele loopbaan startte bij de KBC groep, waar ik snel carrière maakte van bankbediende tot regiomanager. Na de geboorte van mijn zoon in 2000 voelde ik dat het tijd werd om een andere richting in te slaan, om vooral ook aanwezig te zijn voor mijn kind. Ik wilde meer weten en ontdekken over de psyche van de mens. Ik wilde me verdiepen in het verhaal van mensen, de levensloop, de psyche, de moeilijkheden, de worstelingen. Ik ging opnieuw studeren bij psychiater Will Wauters om me onder te dompelen in de Integrale Psychologie, een onderdeel daarvan was het voorouderlijk denken. Het had mijn volle aandacht. De familie verhalen of beter de enkele zinnen, die ik had, deden een vreemde en bijzondere familiegeschiedenis vermoeden.

Voortbouwend op dit voorouderlijk denken, verdiepte ik me verder in de kennis van Iván Böszörményi-Nagy, Anne Anceline Schützenberger en Alice Miller, over de werking van het familiesysteem. Sinds 1 oktober 2009 heb ik een full time zelfstandige praktijk als familiesystemische coach, waarin ik mijn cliënten begeleid in individuele sessies, via online advies en interactieve lezingen.

 

Van harte,

Frieda